Ο καθηγητής Μανώλης Λέανδρος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1979 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα από την ίδια Σχολή το 1984. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο το 1984. Πριν την ακαδημαϊκή του καριέρα θήτευσε επί σειρά ετών ως επιμελητής χειρουργός σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής (Α’ Θεραπευτήριο ΙΚΑ Πεντέλης, Άγιος Σάββας, ΓΝΑ Ιπποκράτειο – Χειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Τραύματος). Από το 1992 υπηρετεί την Ιατρική Σχολή Αθηνών ως Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό, κατέχων τη θέση του καθηγητή πρώτης βαθμίδας από το 2009 ως και σήμερα. Διευθύνει την Προηγμένη Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική Μονάδα του ΓΝΑ Ιπποκρατείου από το 1992 ως και σήμερα, η οποία έχει λάβει τον τίτλο του Κέντρου Αριστείας από την παγκόσμια οργάνωση της IFSO (2016). Υπό την εποπτεία του, η Μονάδα έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα χιλιάδες επεμβάσεις, τόσο λαπαροσκοπικές όσο και ανοικτές.

Έχει υπάρξει ένας από τους πρωτοπόρους που εισήγαγαν και ανέπτυξαν τη λαπαροσκοπική και ενδοσκοπική χειρουργική στην Ελλάδα με την πραγματοποίηση των πρώτων τέτοιου είδους επεμβάσεων στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο από το 1991. Υπήρξε καθοριστικός στο να εισαχθούν και να αναπτυχθούν προχωρημένες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στον Ελληνικό χώρο, όπως – μεταξύ άλλων – η διαγνωστική λαπαροσκόπηση, λαπαροσκοπική θολοπλαστική, λαπαροσκοπικές βαριατρικές επεμβάσεις, λαπαροσκοπικές κολεκτομές και σπληνεκτομές. Έχει συμβάλλει προσωπικά αλλά και διοικητικά στην εκπαίδευση εκατοντάδων νεώτερων χειρουργών στις λαπαροσκοπικές τεχνικές, στη διδασκαλία των φοιτητών Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και έχει διοργανώσει με επιτυχία δεκάδες ημερίδες, συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα πάνω στη λαπαροσκοπική και ανοικτή χειρουργική, τόσο Ελληνικά όσο και διεθνή. Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε μεγάλο αριθμό πολυσυγγραφικών συγγραμάτων χειρουργικής, έχει δημοσιευμένες πάνω από εκατό εργασίες σε έγκριτα Ελληνικά αλλά και ξενόγλωσσα περιοδικά του χώρου, και έχει συνδράμει ως εκπαιδευτής σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τόσο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και άλλων Ελληνικών πανεπιστημίων.

Σήμερα, από τη θέση του Διευθυντή της Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan General, ο καθηγητής Μανώλης Λέανδρος συνεχίζει να προσφέρει στους ασθενείς του τη γνώση και εμπειρία δεκαετιών και χιλιάδων χειρουργικών επεμβάσεων, που αποτελεί εγγύηση για το επιστημονικό και ιατρικό κύρος του.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον καθ. Λέανδρο στο τηλέφωνο 2107771415, στο κινητό 6944341603 ή στη διεύθυνση e-mail emleandros@gmail.com.