Ο Δημήτρης Δαρδαμάνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Κηφησίας το 1993 και είναι κάτοχος του Πτυχίου της Ιατρικής Σχολής Πατρών από το 2000. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο Ακραιφνίου του ΓΝΑ Λειβαδιάς και εν συνεχεία ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στη Γενική Χειρουργική στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΓΝΑ Ιπποκρατείου το 2010. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ και κάτοχος του Τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική μετεκπαιδεύτηκε σε σειρά κέντρων του εξωτερικού: στη γενικευμένη καρκινωμάτωση και τη χειρουργική του παχέος εντέρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουψάλας στη Σουηδία, στη λαπαροσκοπική χειρουργική παχέος εντέρου και απώλειας βάρους στο CHU Saint-Pierre στις Βρυξέλλες, στη λαπαροσκοπική χειρουργική παχέος εντέρου, καρκινωμάτωσης, παχυσαρκίας και επανεπεμβάσεων στο UCL Saint-Luc στο Βέλγιο. Συμμετέχει ως μέλος σε χειρουργικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού και ως reviewer σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα, και έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών σε Ελληνικά αλλά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Ο Δημήτρης Δαρδαμάνης έχει συμμετάσχει από το 2011 σε πάνω από δέκα επεμβάσεις κατά μέσο όρο την εβδομάδα και πάνω από 2000 συνολικά, κυρίως λαπαροσκοπικές αλλά και ανοικτές, τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε πανεπιστημιακό περιβάλλον (Université Catholique de Louvain, Clinique Parc Leopold, Clinique Saint Pierre Ottignie, CH Jolimont-Lobbes, Belgium). Έχει ως ειδικό αντικείμενο και εμπειρία τη μεταβολική χειρουργική της παχυσαρκίας και απώλειας βάρους (γαστρική πτύχωση, γαστρικό μανίκι – sleeve gastrectomy, mini gastric bypass, RY gastric bypass, επανεπεμβάσεις γαστρικών δακτυλίων), την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική κοιλιακού τοιχώματος και κηλών, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, των καλοήθων παθήσεων του πεπτικού σωλήνα και των χοληφόρων, του ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού σωλήνα και ορθού, τη χειρουργική ογκολογία του πεπτικού συστήματος. Εφαρμόζει ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για παθήσεις του ορθοπρωκτικού σωλήνμα (αιμορροΐδες, συρίγγια, κύστεις κόκκυγα), και ασχολείται με την τοποθέτηση κεντρικών καθετήρων χορήγησης χημειοθεραπείας (portacath).

Μετά από οχτώ χρόνια διαμονής και εμπειρίας ως ιδιώτης χειρουργός στο Βέλγιο, δίπλα σε παγκοσμίως γνωστούς χειρουργούς με μεγάλο όγκο περιστατικών, είναι από το 2018 Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στην Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Metropolitan General, πλαισιωμένος από υψηλά εξειδικευμένους συνεργάτες και αποφασισμένος να προσφέρει τα πάντα για την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Δαρδαμάνη στο κινητό τηλέφωνο 6948122210 ή στη διεύθυνση e-mail dardamanis@aalc-surgery.gr.