Η Χειρουργική είναι μια εκτενής και πολύπλοκη ειδικότητα, με μεγάλο εύρος παθήσεων και επεμβάσεων. Είναι απαραίτητο για έναν Γενικό Χειρουργό, αν θέλει να είναι αποτελεσματικός στην άσκηση του επαγγέλματός του, να διαθέτει εμπειρία και εκπαίδευση στο κάθε χειρουργείο που πραγματοποιεί. Το Προηγμένο Λαπαροσκοπικό Κέντρο Αθηνών έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και όγκο ασθενών ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει μια τέτοια μεγάλη γκάμα περιστατικών.

Οι ειδικοί μας είναι εξειδικευμένοι σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες νοσημάτων: νοσογόνος παχυσαρκία, καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του κατωτέρου πεπτικού συστήματος (καρκίνος και λοιποί όγκοι λεπτού και παχέος εντέρου, ελκώδης κολίτιδα, νόσος Crohn, αιμορροϊδοπάθεια, ορθοπρωκτικά συρίγγια, ραγάδες πρωκτού, πρόπτωση ορθού), χολολιθίαση, κήλες και άλλες παθήσεις του κοιλιακού τοιχώματος (βουβωνοκήλη, ομφαλοκήλη, μηροκήλη, μετεγχειρητικές κήλες, όγκοι κοιλιακού τοιχώματος), παθήσεις του ανωτέρου πεπτικού συστήματος (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, διαφραγματοκήλη, αχαλασία οισοφάγου, όγκοι και καρκίνος στομάχου).

Η εξειδίκευσή μας είναι στην Ελάχιστα Επεμβατική Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική, και η πλειοψηφία των επεμβάσεων που πραγματοποιούμε γίνονται λαπαροσκοπικά: με ελάχιστες μικρές τομές που έχουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς περιττά τραύματα, με ελάχιστο πόνο και όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητά του. Στα χέρια ενός έμπειρου λαπαροσκόπου χειρουργού, ένα τέτοιο χειρουργείο δεν υστερεί σε σχέση με την κλασική ανοικτή χειρουργική ούτε ως προς την αποτελεσματικότητα, ούτε ως προς το όποιο ογκολογικό όφελος.

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για κάθε κατηγορία επεμβάσεων που πραγματοποιούμε από την υποσελίδα του αντίστοιχου Τμήματός μας: